Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 oktober 2015

Slimme truc door Gouda

KAAG EN BRAASSEM – Burgemeester Marina van der Velde maakte deze week bekend, dat de gemeente Gouda toch weer aanhaakt bij de afvalverwerking en afvalinzameling door Cyclus. En in het kielzog van Gouda doet ook de gemeente Krimpenerwaard weer mee. Maar de overige gemeenten, die Cyclus altijd trouw zijn gebleven, lijken hier financieel niets beter op te worden.

Gouda had namelijk aangekondigd niet meer van Cyclus gebruik te willen maken. Veel ambtenaren van Gouda zijn vervolgens door Cyclus overgenomen. Gemeenteraadslid Ton van Velzen (VVD) wilde dan ook weten of Gouda die ambtenaren weer voor eigen rekening gaat nemen. Dat blijkt niet zo te zijn, zo reageerde Van der Velde: 'Gouda heeft zich sterk gemaakt voor overplaatsing voor een deel van het personeel. Gemeenten hebben zich bereid verklaard om rekening te houden met herplaatsing van mensen die op de bank zitten.'