Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 oktober 2015

Voetgangersbrug lijkt utopie

ROELOFARENDSVEEN – Een raadsmeerderheid kan zich vinden in het collegevoorstel met oplossingen voor de verkeerssituatie op de Floraweg / Fransche Brug. Het liefst hadden VVD en D66 daarnaast ook een voetgangersbrug gezien bij 't Oog, op de locatie van de huidige voetgangersoversteekplaats, maar het is zeer de vraag of de gemeenteraad hier de kosten voor wil betalen; één miljoen euro.

Fractievoorzitter Petra van der Wereld (SVKB) is blij met het voorstel, al had ook zij liever een oplossing gehad voor de rotonde bij 't Oog/Braassemdreef. Daarnaast pleitte ze voor de komst van een tunneltje voor fietsers en wandelaars bij het Bland. 'Die onderdoorgang is een niet onoverkomelijke kostenpost, als je het over minstens acht jaar uitsmeert.'

Meerdere partijen hadden kritiek op de tellingen van de fietsersbond over het aantal mensen dat over het zogeheten 'olifantenpaadje' loopt. Volgens de fietsersbond gaat het maar om een handvol personen per dag, maar uit een enquete onder de ondernemers van het Veenderveld blijkt, dat zo'n twintig personen dagelijks heen en weer gaan. Dat zijn met name jongere werknemers en stagiaires die gebruik maken van het openbaar vervoer. Het liefst zagen de politici ook, dat de bus nog een rondje zou rijden over het Veenderveld en dat daar een extra bushalte zou komen.

Wethouder Harry van Schooten probeerde het voorzichtig te brengen. 'Een busroute hang af van het aanbod. Arriva wil er alleen over praten als het aanbod dusdanig is dat ze er rendabele lijnen van kunnen maken.' Wel hoopt hij, dat het Braassemerland ooit zo vol gebouwd is, dat er nog eens een keer een bushalte op de Braassemdreef komt te staan. Een voetgangersbrug bij 't Oog, die een ton kost, daar is de wethouder geen voorstander van. 'Ik weet niet of dat een duurzame oplossing is.' Ruud van der Star (PRO) vond die hele discussie niet zo nodig en wilde het liefst het collegevoorstel direct afhameren: 'We moeten niet terugkijken, maar vooruitkijken. Het kost teveel en dat is dat. We moeten niet meer over bruggen en tunnels praten.' Dit kwam hem te staan op een reprimande van fractievoorzitter Paul van Emmerik (VVD): W'e zijn aan het praten over politieke keuzes, meneer Van der Star. Dat hoort er bij!'