Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 januari 2016

Onrust over opvolger Ten Hagen

JOEP DERKSEN

HILLEGOM – De VVD-opvolger van de opgestapte wethouder Ivo ten Hagen mag zich waarschijnlijk ook weer bezig houden met het dossier Duinpolderweg. Een voorstel van de oppositiepartijen om dit dossier 'uit handen van de VVD-lobby' te halen, werd woensdag 6 januari niet gesteund door een meerderheid van de gemeenteraad.

Die avond was een extra raadsvergadering ingelast, vanwege het vertrek van Ten Hagen. De hoofdpersoon zelf was die avond niet aanwezig. Fractievoorzitter Van Dijk (PvdA) baalde hier van: 'De wethouder was al opgestapt voordat onze vragen beantwoord werden. Ze riep het college op om de uitspraken van Ten Hagen over de Duinpolderweg te corrigeren door het uitgeven van een officiële gemeentelijke mededeling. Dit werd toegezegd door wethouder De Jong. Ook vond Van Dijk, dat een nieuwe wethouder uit Hillegom zelf moet komen. Dit standpunt werd gedeeld door GroenLinks en Bloeiend Hillegom.

Maar fractievoorzitter Ringelberg (VVD) stelde: 'Wij gaan op zoek naar een capabele wethouder en als we die kunnen vinden in Hillegom, dan zijn we daar blij mee. Maar we gaan ook daarbuiten op zoek. Wij kijken niet naar kandidaten buiten onze partij, maar naar capabele bestuurders met een VVD-achtergrond, die ervaring hebben. We gaan op zoek naar een nieuwe wethouder, die past in de Hillegomse verhoudingen.' Het wordt wel een totaal ander persoon dan Ten Hagen, zo laat Ringelberg weten. 'In de komende periode hebben we een ander profiel nodig van de wethouder dan in de afgelopen periode. We willen naar een bestuurder die een goede teamspeler is, communicatief vaardig in zowel spreken, maar ook vooral in luisteren.'

Ook de wens van de oppositiepartijen om het dossier Duinpolderweg weg te halen bij de toekomstige VVD-wethouder kreeg geen steun van de coalitiepartijen. Fractievoorzitter Adamse (D66) liet weten, dat een VVD-wethouder gebonden is aan het collegeakkoord, dus ook waar het gaat om het standpunt ten aanzien van de Duinpolderweg. Fractievoorzitter Van Trigt (CDA) stelde:
'Ten Hagen heeft helaas een uitglijder gemaakt en zich niet gedragen zoals in het coalitieakkoord stond. Ten Hagen heeft een heleboel dingen goed gedaan, maar je moet de kans voor een nieuw profiel niet achterwege laten. We gaan de portefeuilleverdeling in de fractie bespreken.' Ook fractievoorzitter Everts (BBH) wilde 'niet vooruitlopen op de herverdeling van portefeuilles'.


Tot er een nieuwe VVD-wethouder is aangesteld, houdt wethouder De Jong zich bezig met alle onderdelen van het werk van Ten Hagen.