Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 februari 2016

'Geen sprake van slechte relatie met Hotels van Oranje'

NOORDWIJK – Het college van burgemeester en wethouders is absoluut niet van plan om water bij de wijn te doen, waar het gaat om de goedkeuring van bouwplannen van Hotels van Oranje. Dit laat wethouder Jan Rijpstra weten naar aanleiding van vragen van D66.

Rijpstra stelde onder meer: '"Water bij de wijn" is niet aan de orde in de fase waarin wij ons nu bevinden, te weten de fase van formele verwerking van de inspraakreacties. Naar aanleiding van de
behandeling van de inspraakreacties en de Nota van beantwoording in de gemeenteraad zal blijken of het plan aanpassing behoeft.' Fractievoorzitter Koen van Asten (D66) stelde vervolgens voor om een bemiddelaar aan te stellen 'die tot taak krijgt om het proces weer in goede banen te leiden en een compromis ten aanzien van het bouwplan voor te leggen'.

Maar ook hier zien Rijpstra en de rest van het college van burgemeester en wethouders niets in. 'Ons college ervaart (met Hotels van Oranje, JD) een relatie die zakelijk is en waarin op het scherp van de snede zaken behandeld worden. Daaruit mag, voor wat betreft ons college, niet afgeleid worden dat het om slechte persoonlijke verhoudingen gaat. Daar is wat ons betreft geen sprake van. Er is dus geen noodzaak om een bemiddelaar in te schakelen.'