Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 februari 2016

Zorgen over parkeertekort

NOORDWIJK – D66 maakt zich zorgen over het gebrek aan parkeerplaatsen bij de Losplaatsweg. Dat blijkt uit vragen van fractievoorzitter Koen van Asten aan het college van burgemeester en wethouders.

De partij is blij met de komst van de woningen, waarvan 30% sociaal, maar is van mening dat de parkeersituatie 'ongetwijfeld leidt tot een negatief beeld'. Nu al is er namelijk al een chronisch tekort aan parkeerplekken. Het resultaat hiervan is te zien aan allerlei geparkeerde auto's op de trottoirs van de Losplaatsweg en de Viverlaan. Het tekort aan parkeerplekken wordt mede veroorzaakt door het kinderdagverblijf dat onlangs gestart werd aan de Losplaatsweg. Tot voor kort konden bezoekers en personeel hun auto's parkeren op het achterterrein van TNT-Post, maar dat is nu niet meer mogelijk. Van Asten: 'De bestaande parkeervoorzieningen in het openbaar gebied kunnen de parkeervraag niet aan en de bewoners komen met hun auto’s en kinderwagens in het gedrang.'

En met de komst van 35 nieuwe woningen wordt deze situatie alleen nog maar erger. Voor de nieuwe bewoners zijn minimaal 21 parkeerplaatsen nodig. Van Asten: 'Kan het college aanwijzen waar deze 21 vrij beschikbare parkeerplaatsen in deze omgeving straks gevonden kunnen worden?' En voor de omgeving wordt het er qua parkeren niet beter op, zo verwacht de D66-fractievoorzitter. 'Tot onze verrassing wenst het college mee te werken aan een bouwplan van ontwikkelaar Sedos voor de locatie van het voormalige postkantoor. Hierbij wordt de parkeervraag niet op het eigen terrein opgelost, in afwijking van de gebruikelijke eisen en voorschriften.' Volgens de eenpersoonsfractie gaat hier een 'ongewenste precedentwerking' van uit.


Het college van burgemeester en wethouders is van mening dat met de toevoeging van elf parkeerplaatsen de ontwikkeling van het voormalige postkantoor de vraag naar extra parkeerplekken kan worden opgelost. Maar Van Asten twijfelt hier aan. 'Deelt het college onze constatering dat deze elf parkeerplaatsen al meer dan nodig zijn om de bestaande parkeertekorten in het openbaar gebied in te lopen?' Hij vreest, dat het onbebouwde terrein tegenover het oude postkantoor binnenkort ook een nieuwe bouwlocatie wordt. Met als gevolg dat dit terreintje niet meer gebruikt kan worden voor het autoparkeren. Van Asten werpt het college voor: 'De verschillende - op zich zelf gewenste - ontwikkelingen worden steeds individueel bekeken en beoordeeld, maar een samenhangende visie en beoordeling ontbreekt.'