Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 mei 2016

Vrouw van fractievoorzitter gerust gesteld

OEGSTGEEST – Meerdere inwoners hebben zich bij fractievoorzitter Vincent Janssen (VVD) beklaagd over een misstand bij de gemeente. Hij vond dit punt zo belangrijk, dat hij het in de gemeenteraadsvergadering ter sprake bracht.


Het blijkt dat zijn vrouw een afspraak wilde maken op het gemeentehuis. Maar in plaats van de datum 29.04.2016 werd genoteerd '04.29.2016'; het Amerikaanse systeem dus. Volgens Janssen was er ook een andere inwoner die met hetzelfde 'probleem' kampte. Janssen: 'De inwoner vindt dit verwarrend en het is ook in tegenspraak met Europese afspraken over datumnotatie.' Om deze belangrijke politieke vraag te beantwoorden stonden even alle politieke raderen stil. Burgemeester Emile Jaensch liet weten: 'De Amerikaanse manier van datuminplanning is geen gebruikelijke registratie, ook niet voor afspraken. De bedoeling is dat we datumafspraken maken op z'n Europees.'