Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 september 2016

Breedbandinternet in het buitengebied

KAAG EN BRAASSEM – Het college van burgemeester en wethouders trekt 3.000 euro uit voor een onderzoek naar de mogelijkheid van het invoeren van 'breedbandinternet'. Met name in het buitengebied is de internetkwaliteit regelmatig allerbelabberdst. Niet voor niets hebben bewoners en de dorpsraad van Bilderdam al jarenlang aangedrongen op verbetering. In 2013 deed het college een toezegging om actie te ondernemen, maar tot nu toe is deze situatie niet opgelost.


Maar nu komt er dus dat onderzoek. Gehoopt wordt, dat de resultaten er voor zullen zorgen dat commerciële marktpartijen breedband internet willen opzetten in de buitengebieden. Overigens kan uit het onderzoek blijken, dat er te weinig mogelijke klanten zijn voor breedbandinternet. Dan blijven dorpjes als Bilderdam een slechte internetverbinding houden, zo blijkt uit een ambtelijk rapport.