Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 oktober 2016

Honden aanlijnen op Klinkenbergerplas

OEGSTGEEST > Ruim 2.400 hondenbezitters zijn helemaal niet blij met de plannen voor de Klinkenbergerplas, zo bleek vorige week tijdens een politeke vergadering. Inspreekster Brenda Filippo overhandigde het college van burgemeester en wethouders namens Hondenplatform Oegstgeest-Teylingen deze hoeveelheid handtekeningen tegen de komst van een permanent aanlijngebod.

Filippo liet weten, dat de hondenliefhebbers al voordat de besprekingen over de herinrichting van de Klinkenbergerplas begonnen, vreesden dat zo´n hondenaanlijngebod er zou komen. ,,Helaas is onze vrees bewaarheid. Nu verdwijnt ruim de helft van het losloopgebied.´´ Ze vond het niet eerlijk, want met name in de koudere herfst- en wintermaanden zijn er maar weinig mensen die naar de Klinkenbergerplas gaan. ,,De Klink is het enige grote gebied in de omgeving waar mensen met loslopende honden langdurig kunnen vertieren. Er zijn geen andere gebruikers, die door weer en wind naar de Klinkenbergerplas komen. Loslopen is essentieel voor zowel de hond als zijn eigenaar.´´ Filippo pleitte er voor, dat honden alleen tijdens het broedseizoen worden aangelijnd.

Maar uit de woorden van wethouder Jos Roeffen (LO) kon opgemaakt worden, dat de hondenbezitters nog blij mogen zijn, dat de honden er uberhaupt op bepaalde delen nog los mogen rondlopen. ,,We hebben gezorgd voor meer evenwicht tussen mensen die er met de hond lopen en natuurliefhebbers. Daar waar mensen elkaar ontmoeten, kunnen er wrijfmomenten zijn. Ik denk dat een goede combinatie van evenwicht gevonden is. De natuurliefhebbers hadden liever helemaal geen honden. Maar honden kunnen er wel komen, door ander gedrag, en dat is het aanlijnen van de hond.´´


Joep Derksen