Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 januari 2017

Groen niet weg voor gymoefeningen

ROELOFARENDSVEEN > De strook groen naast een sport- en wellnesscentrum aan de Lucas van Leydenlaan mag niet worden opgeofferd, om daar buitenlessen te organiseren. Dat besluit nam het college van burgemeester en wethouders vorige week. Volgens het college zijn er in de directe omgeving genoeg alternatieven om die lessen te organiseren.


Op het stuk groen van zo'n 57 m2 zouden ,,crossfunk en bootcamp lessen'' gehouden kunnen worden. De huurder van het pand zou ook graag de groenstrook naast het gebouw hiervoor willen huren. Maar de gemeente ziet dat niet zitten. Het strookje groen dient namelijk om een 'groene uitstraling te creëren tegen een achtergrond van een stenen bebouwing. En de gemeente vindt het niet gewenst om voor 2 lesuren per week al het groen op te offeren. Bovendien kunnen de work-outers prima naar een stukje grasveld bij de woningen aan de Piet Mondriaanstraat 13 tot en met 19, aldus het gemeentebestuur.