Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 mei 2017

Bouwplan De Marel gaat door

HILLEGOM > De politiek is volkomen machteloos, waar het gaat om de ontwikkelingen rondom het bouwplan De Marel. De omwonenden vroegen de gemeenteraadsleden donderdag 18 mei nadrukkelijk om steun, maar zij kregen nul op het rekest. Het appartementencomplex komt er en dit gaat ten koste van de groen/speelweide.

De gemeente heeft een onderzoek gedaan, of er nog zaken kunnen worden aangepast. Maar uit dat onderzoek komt naar voren, dat er geen reële mogelijkheden zijn om de locatie als groen/speelweide te behouden en dat het niet mogelijk is om voor de bouw van het appartementencomplex (met 29 sociale woningen, JD) elders compensatie te vinden. Het overleg met Woonstichting De Key heeft hierover geen resultaat opgeleverd.

Fractievoorzitter Van Egmond (GroenLinks) vatte de problematiek samen: ,,We zijn in een fuik ingezwommen, deels door externe factoren en deels door ons eigen toedoen. De bouwer ging failliet, waarna de grond werd overgedragen aan de Key. Nu heeft de gemeente geen bewegingsvrijheid met betrekking tot contracten met betrokken partijen. De bewoners trekken aan het kortste eind.''

Wethouder Verheijen voegde hier aan toe: ,,Er ligt een onherroepelijk bestemmingsplan en een onherroepelijke bouwvergunning. Je zou kunnen overwegen om deze bouwvergunning in juli 2017 in te trekken, maar je helpt daar de omwonenden niet mee. De bouwrechten blijven qua hoogte bestaan. Ook zou je het leveren van 29 sociale woningen kunnen frustreren. We schieten daar niet zo mee op.''


Joep Derksen