Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 mei 2017

MEOB-terrein verkocht

OEGSTGEEST > Het heeft jaren geduurd, maar op dinsdag 2 mei werd bekend, dat het MEOB-terrein wordt verkocht aan het 'Consortium A44': een samenwerkingsverband van lokale en regionale ondernemers. Wethouder economie Wendelien Tönjann is heel blij: ,,Prachtig dat we er na jaren werken in geslaagd zijn om deze overeenkomst voor elkaar te krijgen! Oegstgeest krijgt er een modern en hoogwaardig bedrijventerrein bij waar lokale en regionale ondernemers gezamenlijk eigenaar van zijn. Wat mij betreft een mooi voorbeeld van co-creatie.”

Het terrein ligt aan de noordkant van Oegstgeest, langs de A44. Het voormalige complex van het Marine Elektronisch Optisch Bedrijf (MEOB) is sinds eind jaren negentig niet meer in gebruik. De wens om dit terrein te ontwikkelen tot bedrijventerrein bestond al langer. De gemeente Oegstgeest heeft in het verleden wel overwogen om het MEOB-terrein zelf te ontwikkelen, maar wilde geen financieel risico lopen.


Arjen Pels Rijcken van het Consortium A44 laat weten: ,,Omdat wij hier zelf voor decennia gevestigd zullen zijn, wordt het bedrijventerrein duurzaam ontwikkeld. Dit is ook van belang voor andere bedrijven die zich hier zouden willen vestigen. Het bedrijventerrein krijgt de naam 'De Boeg'.” De daadwerkelijke overdracht van het terrein vindt binnen een maand plaats. Tönjann verzekert, dat met deze koop-en-verkoopconstructie de gemeente geen financiële risico’s loopt. "Eindelijk is de kogel door de kerk!" stelt PVOO voorzitter Mark Cremers glunderend.