Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 80 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 september 2017

Soap over drugsafval krijgt goed einde

RIJPWETERING > Boer Robbert van der Poel hoeft toch niet de kosten te betalen voor het laten afvoeren van het drugsafval uit zijn weiland aan de Poeldijk. Hiermee lijkt toch een goed einde te komen aan een drugssoap, die vorige week begon en veel ophef veroorzaakte op de sociale media.

Onbekenden hadden deze dertig vaten op zijn terrein gestort en nadat de agrariër hier melding van had gedaan bij de politie, kreeg Van der Poel een tweede onaangename verrassing. Hij moest op eigen kosten die vaten snel laten verwijderen; een schadepost die tot in de duizenden euro's kan oplopen. Nadat Van der Poel zijn beklag hierover deed, kreeg hij veel steunbetuigingen op de sociale media. Waarbij menig reaguurder stelde, dat de boer de volgende keer die vaten maar op de weg moet zetten, voordat hij melding doet bij de politie. Dan zou de gemeente voor de kosten opdraaien.


De onrust bereikte ook de politiek en maandagavond 25 september spraken de politieke partijen PRO en CDA hun bezorgdheid uit. Thijs Mooren (CDA) gaf aan: ,,Het is belangrijk dat we weten, wat het beleid is van de gemeente, over wat grondeigenaren moeten doen als dump van afval gebeurt. Eigenaren willen niet voor de kosten opdraaien.'' Omdat verantwoordelijk burgemeester Marina van der Velde niet aanwezig was bij de vergadering, mocht wethouder Floris Schoonderwoerd het woord voeren. ,, De burgemeester acht het niet redelijk om de boer de kosten te laten betalen. Van de boer kan niet worden verwacht, dat hij dag en nacht zijn terrein in de gaten houdt.'' De boer kan in aanmerking komen voor een subsidie van de Provincie Zuid-Holland, waarbij de helft van de afvoerkosten worden vergoed. De gemeente overweegt nu om de andere 50% van de kosten zelf voor haar rekening te nemen.