Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2017

Politieke tips voor sociale media

KAAG EN BRAASSEM – De gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart 2018 komen steeds dichterbij. Alle politieke partijen worstelen met de vraag hoe 'ze' de kiezers kunnen bereiken. Het flyeren op dorpspleinen wordt niet fijn gevonden door menig partijlid en de ogen zijn daarom gericht op vooral het inzetten van de sociale media. Hierop kunnen partijstandpunten namelijk zonder 'inmenging' van de onafhankelijke pers de wereld in geslingerd worden.


Tijdens een fractievergadering van SVKB werd een bijeenkomst van ProDemos besproken, waarbij dit onderwerp aan de orde kwam. Het blijkt, dat politieke partijen de inwoners niet bereiken via Twitter: ,,Dat is een netwerk, waar high profile mensen en belangengroepen met elkaar communiceren.'' Facebook heeft een tien keer zo groot bereik als Twitter. Maar daarnaast zijn er ook andere sociale media als LinkedIn, YouTube, Instagram, Reddit en YouMe om de inwoners te overspoelen met campagnepunten. Websites van politieke partijen worden door geen sterveling meer bezocht. De SVKB-leden kregen ook handige tips te horen: ,,Maak een specifieke Facebookpagina voor jou als politiek persoon en daarnaast een Facebookpagina van jou als privépersoon. Zet op je politieke Facebookpagina gerichte stellingen, wees niet vaag en zet er geen frustraties op.''