Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 november 2017

Eerst stabiliteit en dan pas verhuizen

Zevenhoven – Een van de mensen die Fadhil Al-Kerani ondersteunt is Geert van der Velden, Coördinator Vluchtelingenbegeleiding. ,,De huidige plek is niet geschikt voor Al-Kerani'', zo geeft hij aan. Maar ook vindt de coördinator het nog geen goed idee om de Irakees te laten verhuizen naar een grote stad. Verstopt in de anonimiteit zou hij daar diep ongelukkig worden, zo is de verwachting.

Op dit moment krijgt Al-Kerani voor zijn trauma's een behandeling bij een psycholoog. Eerst moet die behandeling leiden tot verbetering, geeft Van der Velden aan. ,,De huidige plek is niet geschikt voor Al-Kerani en ik wil hem laten verhuizen, maar de enige plek die wij als coördinatoren kunnen zoeken, is binnen de gemeente Nieuwkoop. Maar hij wil naar een grote stad als Rotterdam, waar hij gemakkelijker in contact kan komen met mensen van allerlei nationaliteiten.


Dat gaat nu nog niet gebeuren. Van der Velden: ,,Ik praat vrij regelmatig met hem. Tot mijn vreugde zag ik, dat hij naar Nederlandse les in Alphen gaat. Hij heeft daarmee een heel positieve stap gezet. Dat zal hem helpen om zich wat meer thuis te gaan voelen.'' Hoewel het dorpse leven in Zevenhoven voor Al-Kerani diep saai is, zorgt het wel voor stabiliteit in zijn leven en kan er een oogje in het zeil gehouden worden op de Irakees. ,,Als hij verhuist naar de grote stad en in de anonimiteit belandt, zou dat wel eens slecht voor hem kunnen zijn. We hebben een geweldige vrijwilligster in Zevenhoven., die drie keer per week langs komt. De behandeling dit Al-Kerani krijgt op deze plek is goed voor hem. Als de behandeling aanslaat, kan hij mogelijk rond mei volgend jaar naar de grote stad verhuizen.''