Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 februari 2018

College wil ook nascheiden


[KAAG EN BRAASSEM] Bij een toekomstige aanbesteding voor het werken van afval houdt de gemeente nadrukkelijk rekening met de mogelijkheid om ook in te zetten op nascheiding. Dat laat wethouder Yvonne Peters weten. Deze nascheiding komt echter bovenop de 'bronscheiding'; inwoners moeten dus hun afval blijven scheiden in papier-, gft- en pmd-stromen.

Ook na deze bronscheiding blijft er nog herbruikbaar restafval over. Nu wordt dat spul verbrand en met nascheiding kan er alsnog extra restafval gerecycled worden. Probleem is echter, dat er nog te weinig afvalverwerkingsfabrieken zijn, die zich ook bezig houden met nascheiding. Toch wil Kaag en Braassem proberen, om dit systeem – naast de bronscheiding – hier ook van toepassing te laten zijn. Peters: ,,Het contract met Cyclus voor de verwerking van restafval loopt dit jaar af. We zijn een nieuwe aanbesteding uit aan het geven. Één van de voorwaarden is, dat er ook een nascheiding mogelijk is. Wie dat kan bieden, heeft bij de beoordeling van de aanbesteding een streepje voor.''