Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2018

Sprietlopen groot succes


[LEIMUIDEN] De dertiende editie van het sprietlopen was zaterdag 9 juni een groot succes. Vele tientallen deelnemers waagden het, om over een balk te lopen, die dwars over de Drecht lag. Twintig koppels hadden zich ingeschreven voor de 'Duoloop', waarbij twee deelnemers een touw moeten vasthouden en zij samen naar de overkant moeten gaan.

De 'wipe-out', eveneens een nieuw onderdeel, leidde tot grote hilariteit bij het publiek. Alsof het nog niet moeilijk genoeg is om over een balk boven het water te lopen, was er bij deze wipe-out nog een element aan toegevoegd. De deelnemers moesten in de finaleronde een bal ontwijken, terwijl ze probeerden naar de overkant te komen.

De winnaars waren bij de kinderen: Richie de Jong en Debbie van der Meer. Bij de dames kreeg Kyra Wallet de wisselspriet en deze beker en de eeuwige roem ging ook naar Kevin de Jong, die ook al eens in 2014 had gewonnen. De Duoloop werd gewonnen door Lana van Haaster en Jill de Prie. Voor de originaliteitsprijzen wordt gekeken naar hoe mensen gekleed over de spriet gaan. Deze prijzen gingen bij de kinderen naar Nova de Wit en Yoram de Graaf en bij de volwassenen naar Luka Geelen en René van der Zee. En er moet natuurlijk altijd iemand zijn met de meeste pech. Dat was Bas Roos; hij ging voetje voor voetje over de Spriet; verloor op het laatst zijn evenwicht en pakte de spriet met zijn handen vast en dat mag niet. De pechprijs gaat dus naar Bas Roos.