Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 juli 2018

Wonen op begraafplaats


[OUDE WETERING] Wie er al jaren van droomt, om te wonen op een voormalige begraafplaats, heeft nu de kans om die droom werkelijkheid te laten worden. Het college van burgemeester en wethouders stemt namelijk in met de bouw van een twee-onder-één-kapwoning op de locatie van de voormalige begraafplaats aan de Zuidschans.

Enkele tientallen jaren geleden is de begraafplaats geruimd en nu is dat gebied een 'verruigd en onverhard terrein'. De initiatiefnemers voor de twee-onder-één-kapwoning krijgen de mogelijkheid om hun plan uit te voeren. Wel mogen de komende zes weken belanghebbenden nog een bezwaar indienen tegen de komst van de woningen. Mocht het plan doorgaan, dan is het niet 100% zeker, dat er geen beenderen meer gevonden worden. Burgemeester Marina van der Velde: ,,Je moet je realiseren dat het een begraafplaats was en dat je oplet, wat je doet. Je moet er in principe van uitgaan, dat het geruimd is.''