Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 september 2018

Extra stacaravans bij ijsbaan ongewenst


[TER AAR] Gedeputeerde Bom-Lemstra heeft zich richting de gemeente Nieuwkoop uitgesproken over de (uitbreiding van) de huisvesting van arbeidsmigranten bij het terrein van de ijsbaan (Oostkanaalweg 3). Op dit moment zijn daar al zestig stacaravans, waar deze arbeidskrachten wonen. De gemeente wil graag, dat daar nog eens 17 stacaravans bij komen en heeft hiervoor toestemming nodig van de Provincie Zuid-Holland.

Bom-Lemstra laat echter weten, dat huisvesting van arbeidsmigranten moet gebeuren 'binnen bestaand stads- en dorpsgebied'. En daar is voor deze locatie geen sprake van. Het gemeentebestuur van Nieuwkoop krijgt daarom geen toestemming en zelfs een tik op de vinger: ,,Wat ons betreft is deze onderbouwing van de behoefte te mager, omdat een overzicht van regionaal aanbod en vraag naar deze woonvraag ontbreekt. Van de gemeente mag verwacht worden dat zij de behoefte aan huisvesting voor arbeidsmigranten beter in beeld brengt.'' De gedeputeerde adviseert de gemeente om te praten met andere bestuurders in de regio.

Een andere reden, dat de Provincie niet staat te juichen om de stacaravans op deze locatie is, dat het terrein onder de rook van Schiphol ligt. En mensen moeten volgens Bom-Lemstra ,,beschermd worden tegen vliegtuiglawaai''. Zeker wanneer mensen voor langere tijd in geluidstechnisch minder goed geïsoleerde chalets verblijven.''