Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 oktober 2018

,,Raadslid geen voorzitter''


[KAAG EN BRAASSEM] Fractievoorzitter Ruud van der Star (PRO) wil liever niet, dat gemeenteraadsleden ook actief zijn als voorzitter tijdens politieke vergaderingen. Maandag 22 oktober vroeg hij zich hardop af: ,,Waarom zouden we nog voorzitters kiezen uit de leden van de verschillende politieke partijen? Het is zonde, dat we geen gebruik van hun kennis kunnen maken. Beter zou het zijn om het voorzitterschap door een griffiemedewerker te laten doen.''

Van der Star gaat dit onderwerp bespreken in het presidium. Van SVKB zal hij echter geen steun krijgen. ,,Het is goed om ook aan de andere kant van de tafel te zitten en het politieke werk zo op een andere manier mee te maken,'' aldus raadslid Roland van Beurden. Zijn collega Hilde Bax liet weten, dat een raadslid die als voorzitter optreedt haar of zijn kennis voorafgaand aan de vergadering zoveel mogelijk overdraagt aan de mede-fractiegenoten. ,,Het is ook een vorm van betrokkenheid, dat iemand uit de raad voorzit'', aldus Bax.