Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 november 2018

Winkeliers en ondernemers steunen BIZ


Ter Aar – Het is zo goed als zeker, dat de winkeliers in Ter Aar mee gaan betalen aan een 'bedrijfsinvesteringszone' (BIZ). Zij zijn dan ieder jaar 499 euro kwijt, zodat het winkelcentrum schoner en veiliger wordt. Doordat alle winkels meedoen – dus ook de supermarkten – komt er zo voldoende geld binnen om bijvoorbeeld sfeerverlichting op te hangen.

Voorzitter Eric Swaab van de Winkeliersvereniging Ter Aar laat weten, dat van de dertig ondernemers in het centrum, al 77% voorstander is van de komst van de BIZ. Iedere winkelier betaalt hetzelfde bedrag; dus de plaatselijke slager is net zoveel geld kwijt als een grote supermarkt. Daar is een reden voor, licht Swaab toe. ,,We hebben bewust gekozen voor één vast bedrag. Als je meer vraagt aan grote winkeliers, zorgt het voor meer weerstand. Met dit bedrag halen we voldoende binnen om meer sfeer te maken.''

Het zijn vooral de ondernemers rondom het centrum, die moeten bijdrage aan de BIZ. De resterende ondernemers aan het Vosholplein hoeven hier niet aan mee te doen. Swaab lijkt de hoop op een florerend Vosholplein opgegeven te hebben. ,,Daar staat veel leeg''. Als binnenkort uit een draagvlakonderzoek blijkt, dat voldoende winkeliers positief staan tegenover de komst van een BIZ, dan wordt deze al op 1 januari ingevoerd.