Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 januari 2019

Nieuwe oude hamer


OEGSTGEEST – Tijdens de allerlaatste raadsvergadering van 2018 zwaaide voorzitter en burgemeester Emile Jaensch niet met één, maar met twee hamers. De gemeente heeft namelijk sinds kort weer de oude gemeentelijke voorzittershamer uit 1935 weer in haar bezit.

Jaensch toonde het kleinood aan de raadsleden en liet weten: ,,De oude hamer is in 1935 aangeboden door de toenmalige raadsleden aan de toenmalige burgemeester. Deze hamer bleek te koop te zijn. Alexander Pechtold, die een oud-veilingmeester is, tipte Ton Kohlbeck hierover.'' Vervolgens werd contact opgenomen met de verkopers van deze oude voorzittershamer en dat leidde tot een overeenkomst. Jaensch: ,,Vorige maand is deze afgeleverd door de verkopers. Hij voelt een stuk zwaarder aan; ik zal hem gebruiken als we gaan schorsen.'' En bij de eerstvolgende vergaderschorsing voegde Jaensch de daad bij het woord.