Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 januari 2019

Raad is tegen groei Schiphol


OEGSTGEEST – Mag Schiphol ongebreideld blijven groeien? Niet als het aan de gemeenteraad van Oegstgeest ligt. Donderdag 20 december stemden de raadsleden unaniem in met een motie hierover.

Raadslid Menno Welling (PrO) nam samen met D66, Hart voor Oegstgeest en CDA het initiatief voor deze motie: ,,Jarenlang kon Schiphol de afspraken schenden, waar het ging om de geluidsoverlast en de laag overschietende vliegtuigen. De berekende geluidsoverlast (door Schiphol) is 35% lager dan de gemeten geluidsoverlast.'' Hij las de motie voor: ,,Het college van burgemeester en wethouder moet zich binnen de Omgevingsraad Schiphol uitspreken voor een kwalitatief betere MER (milieueffectrapportage), verhoging van de aanvliegroutes en tegen een verdere uitbreiding van Schiphol. Zoek actief contact en afstemming met de gemeenten in andere clusters rondom Schiphol om zo te voorkomen dat de verschillende regio’s tegen elkaar uitgespeeld worden. Ga samen met de partners bepleiten bij de Minister van Infrastructuur dat rekenmodellen voor geluidshinder ten behoeve van handhaving en milieueffectonderzoek onderbouwd worden door middel van meetgegevens.''

Wethouder Huri Sahin zegde toe, dat ze zal pleiten voor een betere MER en hogere aanvliegroutes. Wel vond ze het 'ingewikkeld' om tegen de uitbreiding van Schiphol te zijn. Maar ze zegde wel toe: ,,Pas als alle onderzoeken over fijnstof zijn geweest, zijn we bereid te praten over een eventuele uitbreiding.'' Hierna nam de raad unaniem de motie aan.