Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 februari 2019

Loten voor sociale huurwoningen


Nieuwkoop – Wie op zoek is naar een sociale huurwoning, maakt binnenkort iets meer kans om zo'n huis ook te krijgen. De gemeenteraad van Nieuwkoop stemde namelijk in met een nieuw lotingsysteem. Ieder jaar kunnen zo'n twintig huizen, die van huurder verwisselen, door loting bepaald worden. Hierdoor kunnen ook mensen, die nog maar kort ingeschreven staan bij een woningbouwcorporatie het geluk hebben om sneller in een eigen woning te trekken.

Fractievoorzitter Tom de Kleer (VVD) was pertinent tegen het invoeren van een lotingsysteem. Hij noemde dit ,,verre van ideaal. Je geeft iemand die maar één week een woning zoekt, dezelfde winkans als mensen die al jaren wachten.'' Deze mening werd gedeeld door raadslid Carlier (Natuurlijk Nieuwkoop). Maar fractievoorzitter Annette Pietersen (D66) wierp tegen: ,,Is het eerlijk, dat mensen die al jaren wachten op een sociale huurwoning altijd voorgaan op jongeren, die totaal geen kans krijgen? Het is goed om jongeren een kans te geven met loting, ook al is het niet de woning die ze idealiter zouden willen hebben. Jongeren moeten uitwijken naar andere plaatsen, terwijl ze graag in de eigen gemeente zouden willen wonen.''

De rest van de raad vond ook, dat het lotingsysteem in Nieuwkoop ingevoerd mag worden. Het college laat later dit jaar weten, op welke manier die loting wordt opgezet.