Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2019

Rechtsgang door uitspraak gemeenteraad


OEGSTGEEST – Gemeenteraadslid Elfred Bus (D66) maakt zich zorgen over mogelijke juridische stappen door Huurdersvereniging MeerWonen. Deze organisatie is boos op de gemeente Oegstgeest, omdat gemaakte prestatieafspraken ten aanzien van het realiseren van 25% sociale woningbouw door de gemeente eenzijdig worden aangepast.

Volgens het raadslid ligt het besluit van de gemeenteraad om minder dan 25% sociale woningbouw te realiseren ,,inhoudelijk op één lijn met de prestatieafspraken''. Bus: ,,Op welke manier gaat het college voorkomen dat dit een juridische procedure wordt?'' Wethouder Matthijs Huizing liet weten 'graag' met de huurdersvereniging in gesprek te zijn. ,,Op 7 maart gaan we met een groot aantal deelnemers in gesprek. En dat staat ook in de prestatieafspraken. Als een van de partijen zich beroept op overmacht, zoals wij als gemeente Oegstgeest gedaan hebben, gaan we in gesprek. Mocht dat niets opleveren, gaan we naar mediation en anders hebben ze uiteraard het recht om naar de rechter te gaan.'' De wethouder vulde aan: ,,Daar waar mogelijk, proberen we 25% sociale huur na te komen, maar u als raad heeft vorige maand anders besloten. We hopen dat er geen gang naar de rechter wordt gemaakt, maar daar hebben wij niets over te zeggen.''