Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 april 2019

Groene oase


Nieuwveen – De twintig sociale woningen in Teylerspark komen in een ware bomenoase te staan. Wethouder Antoinette Ingwersen presenteerde deze week de plannen. Met een verzameling aan bomen en bloeiende planten wordt de wijk ecologisch verbonden met het naastliggende park en de toekomstige woonwijk Teylerspark II.



,,Het wordt colourful en green'', stelt Ingwersen enthousiast. ,,In het verleden richtten we wijken kruidenrijk in, maar nu niet meer. Het moet kleurrijk en bloeiend zijn, zodat het vrolijk en goed is voor mens én dier. Door de keuze van de struiken en bomen wordt het geheel door het hele jaar kleurrjk.''



In de wijk komen een handvol prunussen te staan, negen esdoorns en een achttal meelbessen; kleinere bomen, die in plantvakken in de straat gezet worden. De natuurlijke blikvanger van de wijk wordt een Japanse honingboom, die op de kop van de doodlopende straat het pronkstuk wordt. De groene en veelkleurige aanplant moet aan het eind van dit jaar gepoot zijn.