Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 mei 2019

Vernieuwd bestemmingsplan


ROELOFARENDSVEEN – Het bestemmingsplan Braassemerland wordt na tien jaar vernieuwd; dat moet de gemeente vanuit de wet doen. Het gemeentebestuur van Kaag en Braassem hoopt, dat het leeuwendeel van de geplande 1.500 woningen de komende tien jaar gebouwd kunnen worden.



Daar moet echter nog wel heel wat voor gebeuren, zo blijkt uit een kaartje. Veel van de in het Braassemerlandgebied liggende grond is nog in eigendom van particuliere bezitters. Maar wethouder Yvonne Peters ontkend dat er op dit moment pogingen worden ondernomen voor een nieuwe onteigeningsprocedure. ,,In dit college hebben we geen enkel gesprek gevoerd over onteigening.’’

Als grondeigenaren hun bezit willen verkopen aan de gemeente, dan kan dat. Maar niet ten koste van alles. De gemeente heeft geen haast, zeker niet waar het gaat om de bouwgrond voor de geplande nieuwbouwwijk ‘Waterpark’. Peters: ,,Dat is de laatste fase van Braassemerland. Het zou geen doelmatige inzet van middelen zijn, als we die gronden nu al verwerven. Op dit moment zouden we ze duur moeten kopen. Alleen als de prijs aantrekkelijk is, nemen we grond over. We willen niet in dezelfde fout vallen, die we in het verleden hebben gemaakt.’’

Voor de nieuwbouwwijk De Oevers wordt al flink gebouwd; de komende jaren worden ook activiteiten opgezet om de wijk ‘Op Dreef’ te realiseren. Deze wijk wordt volgens Peters ‘wat minder verstedelijkt’ dan De Oevers.