Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 juni 2019

Grote Loterij Leimuiden


LEIMUIDEN – Het Oranje Comité, zwembad De Kleine Oase, Mavileo en het December Comité in Leimuiten zitten al jaren met de handen in het haar. Deze organisaties hebben geen eigen opslagruimte, dus veel spullen worden door het jaar heen verspreid over schuurtjes en zolderkamers. Maar nu hebben ze de handen ineen geslagen, met het opzetten van de ‘Grote Loterij Leimuiden’. Van de totale opbrengst willen deze organisaties één gezamenlijke opslagplaats bouwen. De loten kopende inwoners maken kans op tientallen prijzen, waaronder een complete keuken.

De opslag is nodig voor het veilig, droog en verwarmd stallen van kostbare verenigingsmaterialen, zoals de Oranje OC Caravan, De Tobbesteekbaan, Muziekinstrumenten, kleding van de Sint en onderhoudsmaterialen van het zwembad. Zo kunnen ze nog jaren mee. De opslagplaats komt aan de rechterkant van zwembad De Kleine Oase te staan, zo is de bedoeling. Ondanks donaties door Fonds Alphen en de Rabobank komen de verenigingen nog zo’n 12.000 euro tekort. Gehoopt wordt, dat de Leimuidenaren 3.000 lootjes kopen van 4 euro per stuk om de opslagwens vervuld te krijgen.

Dick Bloksma van Bloksma Keukens laat weten: ,,Wij doneren een keuken, omdat we dit soort acties willen ondersteunen. Als je boven deze loterij geen fatsoenlijke hoofdprijs hangt, gaat niemand loten kopen. Het is onze geste om de verenigingen te helpen.’’

Tussen 14 en 22 juni worden tientallen prijzen verloot, waaronder de hoofdprijs; een keuken ter waarde van 3.999 euro. Voor meer informatie: www.groteloterijleimuiden.lotnl.nl.