Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 oktober 2019

Duur parkeren


HOOGMADE - Een nieuwe parkeerplaats in de buurt van de ‘Molen De Heerlijkheid’ moet de parkeeroverlast in de bermen en langs het Noordeinde oplossen. Hiervoor gaat de gemeente Kaag en Braassem een aanbesteding uitschrijven voor lokale en regionale bedrijven. Maar voordat het zo ver is, moet eerst de gemeenteraad geld beschikbaar stellen voor het realiseren van zo’n parkeerplaats.


Dit deel van Hoogmade, ter hoogte van de Oude Kerkweg, zucht al langer onder een hoge parkeerdruk en de grondeigenaar is bereid om, voor een symbolisch bedrag van waarschijnlijk 1 euro, grond beschikbaar te stellen. De gemeenteraad moet toestemming geven voor het beschikbaar stellen van geld voor de realisatie. Dan gaat het in eerste instantie om maximaal 10.000 euro voor de voorbereidingskosten om de komst van zo’n parkeerplaats mogelijk te maken. Daarna moet er nog geld uitgegeven worden voor de daadwerkelijke aanleg van die parkeerplaats. De dorpsraad Hoogmade gaat in de buurt vragen, of er nog wensen zijn over de manier waarop die parkeerplaats er uit moet zien en of er nog elektrische laadpalen bij moeten komen.


Op de vraag waarom dit allemaal zoveel geld moet kosten, als je die parkeerplaats ook simpelweg kunt realiseren door het plaatsen van een parkeerbord bij de bewuste plek, laat wethouder Yvonne Peters weten: ,,We kiezen nu juist niet voor een traditionele aanbesteding of voor het zelf ontwerpen en uitvoeren van de werkzaamheden, maar voor een Design & Construct (aanbestedings)contract waarin de potentiele opdrachtnemer ruimte krijgt om zelf het ontwerp en de realisatie te optimaliseren en uit te voeren. We hopen dat er door gebruik te maken van deze contractvorm meer innovaties en meer creativiteit uit de markt komen. Wij blijven als gemeente in de regierol en maken gebruik van de kennis ‘buiten’. Dat past bij onze rolopvatting. En we hopen natuurlijk ook dat dit een financieel aantrekkelijk plaatje oplevert.’’