Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 oktober 2019

Groen licht voor Polenhotel


WOUBRUGGE –Bijna niets lijkt de komst van de woonpanden voor de arbeidsmigranten op de grens met Nieuwkoop meer in de weg te staan. De Provincie Zuid-Holland heeft geen bezwaren tegen de komst van een arbeidsmigrantenhotel voor maximaal 400 personen in Woubrugge. En zorgen over de veiligheid van kinderen moeten worden weggenomen met goede gesprekken.

Ook het college van burgemeester en wethouders is positief over het plan en werkt hier aan mee, zo laat burgemeester Marina van der Velde weten. Het bestuur van de Dorpsraad Woubrugge zet kritische kanttekeningen bij het plan voor grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten, ook wel een ‘Polenhotel’ genoemd. Dat Polenhotel komt op de plaats waar nu nog een grote manege staat. Volgens de huidige plannen wordt die stal gesloopt en komen er twee gelijksoortige gebouwen voor terug, mét een grote parkeerplaats. Op 4 november organiseert de Dorpsraad een najaarsvergadering en de burgemeester is van plan om hier naar toe te gaan.



Omwonenden en inwoners van zowel Woubrugge als Ter Aar hebben al laten weten, dat ze niet blij zijn met de komst van 400 arbeidsmigranten. ,,Dat is begrijpelijk’’, aldus Van der Velde. Volgens haar is de realisatie van goede huisvesting voor de buitenlandse medewerkers heel belangrijk. ,, Het belang van een menswaardige huisvesting van arbeidsmigranten staat hoog op de agenda. We doen daar onze best voor. Met dit initiatief kun je een zeer goede huisvesting bieden aan arbeidsmigranten.’’ Dat er enkele honderden mensen bij elkaar wonen, heeft een voordeel, aldus de burgemeester: ,,Je kunt een beheerder aanstellen.’’



Tegenover het AD hebben aanwonenden hun zorgen geuit over de veiligheid van hun dochters. De burgemeester: ,,Ik lach daar om. Ik heb nooit een relatie gezien tussen arbeidsmigranten en verkrachting. Het zijn reële zorgen voor die mensen. Je moet met elkaar in gesprek gaan.’’ De komende tijd moet de initiatiefnemer voor het Polenhotel aantonen, dat de verkeersontsluiting geen probleem zal zijn. Ook moet de ondernemer nog goed met de buurt in overleg. Een simpel briefje met de mededeling, dat ‘de reacties verdeeld’ zijn, is niet meer voldoende voor het college. ,,Mede vanwege de ontwikkelingen door de tulpensteiger zijn we getriggerd om door te vragen, hoe het overleg met de omwonenden is geweest.’’