Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 april 2020

Huizen in het buitengebied


HILLEGOM – Tot 2030 moeten er nog 1.440 extra woningen gebouwd worden in Hillegom, om aan de groeiende woonbehoefte te voorzien. Probleem is echter, dat op dit moment er maar 760 huizen gepland staan. Dat blijkt uit het concept woonprogramma 2020 - 2024 “naar een duurzaam evenwicht” van het college van b en w.

En dus moeten er meer woningen op minder ruimte komen; de tijd dat iedereen in een rijtjeshuis met tuin kan wonen, lijkt voorbij. Meer hoogbouw, met name in het centrum van Hillegom, is een nadrukkelijke optie. Maar er moet volgens het college ook buiten de bebouwde kom huizen komen. ,,De mogelijkheden binnen de bebouwde kom zijn onvoldoende. Om aan onze ambitie te voldoen moeten we al voor 2030 uitbreiden, waarbij de Pastoorslaan-Zuid de logische optie is.’’