Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 april 2020

Nieuwe maatregelen tegen coronavirus


HILLEGOM – De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus stapelen zich ook in Hillegom op. De werkzaamheden aan de Hoofdstraat gaan door, maar de tijdelijke voetpaden worden verbreed, zodat passanten de richtlijn van 1,5 meter afstand kunnen houden.

Tot 16 april is de Voedselbank gesloten, mede vanwege te weinig aanvoer van producten. De voedselbankklanten hebben voor deze twee weken voedselpakketten en vouchers voor versproducten ontvangen. Het gemeentebestuur ontraadt kerken en de moskee om fysieke diensten te houden. Arbeidsmigranten, die bij elkaar in één huis wonen, mogen dat wel blijven doen. Als ze naar het werk gaan, mogen ze ook met elkaar in een auto of busje. ,,Omdat dan het risico op besmetting hetzelfde is als in hun woning’’, aldus het college van burgemeester en wethouders.