Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juni 2020

Groen kun je voortaan zelf doen

Oude Wetering – De gemeente Kaag en Braassem doet het groenonderhoud niet meer in de Akkerdistel in Oude Wetering. De omwonenden hebben aangegeven, dat ze zelf verantwoordelijk willen zijn voor dit werk. Op die manier wordt de wijk groener, zo is de gedachte.

Wethouder Yvonne Peters is blij, dat inwoners zelf het onderhoud in eigen hand nemen en hun straat ‘adopteren’. Zij legt een ‘Groen & Doen!’ tegel. Adopteren houdt in dat inwoners van een straat of buurt het stuk groen naar eigen wens mogen inrichten én onderhouden. De enige voorwaarde die de gemeente aan de inrichting stelt, is dat bomen in beheer blijven van de gemeente in verband met veiligheid. Er kunnen dus niet zomaar bomen gekapt worden. Daarnaast geeft de gemeente advies over de plannen van de inwoners, bijvoorbeeld over de vraag of het plaatsen van een plant of boom op een bepaalde plek een goed idee is.

Ook bewoners van andere straten en wijken kunnen er voor kiezen om zelf het onderhoud van de groenstroken te doen. Met het leggen van de eerste ‘Groen & Doen!’ tegel begint officieel een proefproject, waarbij het doel is, dat zoveel mogelijk locaties in de gemeente Kaag en Braassem door de inwoners zelf worden onderhouden. Wie interesse heeft, kan hiervoor contact opnemen met de gemeente Kaag en Braassem.