Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2020

Papierafval scholen blijft onderdeel van bedrijfsafval

Noordwijk – Voorlopig komen er geen extra afvalbakken voor het oud papier bij de basisscholen te staan.

De politieke partijen LSN en CDA hadden hier vorige maand om gevraagd. Het college van burgemeester en wethouders laat weten, dat ze het belangrijk vinden, dat kinderen op jonge leeftijd afval leren scheiden. Het plaatsen van bakken en containers, waarbij het gescheiden schoolafval meegenomen kan worden in de normale ophaalronde voor huishoudens is echter nog een stap te ver.

Het college wacht op een onderzoek door de regering naar de mogelijkheid om het schoolafval op deze manier in te zamelen. ,,Wanneer de barrières en drempels die de gemeente ondervindt vervallen, is het college bereid om aan de wens te voldoen om bij scholen bakken en containers aan te bieden en het afval in de normale ophaalronde onder te brengen.’’