Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2020

Ruimere startersleningen en fonds sociale woningbouw

Hillegom – Het maximale leenbedrag voor een starterslening wordt waarschijnlijk verhoogd van 30.000 euro naar 50.000 euro. Een vooraankondiging van raadslid Zwaan (CDA) werd warm verwelkomd door de overige partijen én wethouder De Jong.

Volgende week wordt wellicht ook een BBH-voorstel aangenomen om een fonds voor sociale woningbouw op te zetten. Projectontwikkelaars, die nieuwe huizen bouwen, moeten dan een bedrag storten in dat fonds, als ze zelf geen of te weinig goedkope woningen realiseren. Wie juist meer sociale woningen bouwt, kan dan allicht aanspraak maken op een deel van dat fonds.

De wethouder was blij met beide voorstellen. ,,Ik heb graag dat het fonds sociale woningbouw er komt. Hiermee kunnen we een impuls geven aan sociale huur. Ook zou ik geen problemen hebben met het verhogen van de starterslening naar 50.000 euro per uur.’’