Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juli 2020

Veel regels op speeleilandje

Noordwijk – Kinderen en andere inwoners hebben in maart ideeën ingebracht voor de manier waarop de een landschapspark en Speeleiland er uit moeten komen te zien. De natuurspeeltuin komt tussen het zwembad BinnenZee en het Dompad; achter de wijk Duineveld.

Het college laat al wel weten, welke dingen er in ieder geval niet mogen. In het park komt geen verlichting en bezoekers zijn niet welkom tussen zonsondergang en zonsopgang. In het park mogen ook geen (brom)fietsers komen en honden dienen aangelijnd te lopen. Op de plek, waar het speeleiland net naast agrarische grond ligt, moet er een groene afscherming worden aangebracht. En met het juist aanbrengen van extra planten en bomen, dient de biodiversiteit vergroot te worden.

Een plan van omwonenden om een alternatieve ingang voor het Landschapspark te realiseren, krijgt geen steun van het college. De omwonenden krijgen later dit jaar de mogelijkheid om hun mening te geven over de uitgewerkte plannen.