Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2020

Vijf recreatiewoningen mogen er komen

Noordwijk – Het college van burgemeester en wethouders gaat toch akkoord met de bouw van vijf recreatiewoningen achter Duindamseweg 12.

De aanvraag hiervoor werd al in 2016 ingediend en anderhalf jaar later besloot het college om voor het afwijken van het bestemmingsplan een uitgebreide procedure te voeren om de ontwikkeling mogelijk te maken. Ruim een jaar later gaf de raad een verklaring van geen bedenkingen, maar door de stikstofuitspraak van 29 mei 2019 konden de recreatiewoningen niet gebouwd worden.

Nu is er een stikstofberekening opgesteld, die voldoet aan de wettelijke vereisten. Daarom verleent het college nu een omgevingsvergunning.