Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 augustus 2020

Column

Nul

Afgelopen zondagochtend werd ik wakker met een ware ‘Eureka! gedachte’. Een idee, waardoor we in één klap van heel wat frustraties, pijn en ergernissen af zijn.

We krijgen nu al een tijd te horen, dat we moeten wennen aan het nieuwe normaal. Laten we dan vanaf 1 januari ook de jaartelling opnieuw beginnen. Vanaf volgend jaar leven we in het jaar 1. Waarbij we afspreken, dat we alle historie vanuit de oude jaartelling achter ons laten. We gaan elkaar dan niet meer verwijten, wat de voorouders van de ene groep mensen heeft gedaan tegen de voorouders van de andere groep mensen. In één klap zijn we dan verlost van allerlei frustraties, gedoe, haat en nijd.

Tegelijkertijd is dit ook de kans om alle ‘tradities’ in één keer overboord te gooien. Waarbij we niet alleen maar oude gebruiken blijven doen, omdat het al jaren zo is. Maar we gaan onze eigen tradities beginnen; gericht op het nieuwe samenleven en het uitvoeren van positieve handelingen. We creëren nieuwe tradities, die wars zijn van het ‘jij-bakken’, maar die het ‘nabuurschap’ en het zorgen voor elkaar centraal hebben staan.

Terwijl ik nog na zat te genieten van dit geniale idee, waarde columnlezer, realiseerde ik me plotseling, dat de gedachtegang erachter al eerder geopperd werd. Door John Lennon in zijn liedje ‘Imagine’. Stel je voor, dat mensen allemaal in vrede leven, zonder landsgrenzen. Niets om voor te moorden of sterven, ook geen religie. Stel je voor, dat wij als mensen de wereld verzorgen en zich om elkaar gaan bekommeren. Zonder dogma’s en doctrines; hoe fijn zou dat zijn?

Het is duidelijk; we moeten deze coronacrisis niet verspillen en na de jaarwisseling beginnen te leven in het jaar 1! Hoe moeilijk kan dat nou zijn? Het enige, wat nog moet gebeuren, is alle nationale en internationale bestuurders, politici, beleidsmakers, leiders en aspirant-opvolgers overtuigen van de voordelen van de nieuwe jaartelling…