Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 september 2020

Motie starterslening niet overgenomen

Noordwijk – Het college neemt een motie van de gemeenteraad over de starterslening niet helemaal over.

De Noordwijkse gemeenteraad had in juli bepaald, dat starters op de woningmarkt 50.000 euro kunnen lenen via een starterslening. Maar het college wil niet verder gaan dan een maximum leenbedrag van 35.000 euro. Burgemeester Wendy Verkleij laat dat in een brief aan de raad weten. Met het lagere bijleenbedrag voor de starters zou de gemeente 40% meer leningen kunnen verstrekken.

Verkleij: ,, Er wordt afgeweken van de motie omdat wij verwachten dat het fonds anders te snel leeg loopt.’’ Of de raad hier mee akkoord gaat, wordt op 29 september tijdens de raadsvergadering duidelijk.