Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 oktober 2020

Hoe moet het nu met De Zilk?

De Zilk – Dat is de vraag, waar fractievoorzitter Jaap de Moor (Bruisend Noordwijk) antwoord op wil hebben van het college van burgemeester en wethouders.

Volgens De Moor gebeurt er behalve het (vertraagde) bouwplan ’t Zilt maar heel weinig. Hij somt op: ,,Het aantal leerlingen op basisschool De Egelantier lijkt enigszins te stabiliseren, maar is nog erg laag kritisch. De Super De Zilk is in 2009 ondergebracht in een tent, waarbij een verhuizing naar ’t Zilt binnen een termijn van vijf jaar in het vooruitzicht werd gesteld. Op dit moment is de oplevering van een supermarkt in ’t Zilt nog onzeker wat betreft realisatie en termijn. En in de huidige winkelstraat, de P.J. Warmerdamstraat, zijn nog slechts twee winkels aanwezig; een bakker en een kapper. Een aantal voormalige winkelpanden zijn omgebouwd tot woonhuis.’’

Maar de paar winkeliers hebben te kampen met een ‘rommelige en gedateerde openbare ruimte’, zo stelt De Moor. Hij wil weten, op welke manier de voorzieningen in De Zilk in stand gehouden of zelfs uitgebreid kunnen worden. Ook pleit De Moor voor extra woningen. En de winkelstraat moet zo snel mogelijk opgeknapt worden, het liefst in samenspraak met de winkeliers en bezoekers. Het college heeft enkele weken de tijd om te reageren.