Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 oktober 2020

‘Zwarte Piet moet weg’

Noordwijk – GroenLinks-fractievoorzitter Louis Koppel wil Zwarte Piet niet meer zien in Noordwijk.

In een motie roept hij het college van burgemeester en wethouders op er voor te zorgen dat deze assistent van Sinterklaas niet meer te zien is in het dorp. De gemeente moet alle organisaties die bij Sinterklaasfeesten in Noordwijk zijn betrokken, ,,aanmoedigen de zwarte-pietfiguur niet meer te gebruiken en zelf ook in alle gemeentelijke uitingen af te zien van het gebruik van de zwarte-pietfiguur.’’

Koppel vindt: ,,Het mag inmiddels ruimschoots als bekend worden verondersteld dat de zwarte pietfiguur voor kinderen en volwassenen van kleur het feest, dat toch voor alle kinderen is bedoeld, deerlijk kan verpesten. Ook als dat niet zo bedoeld is. Terwijl het ook algemeen bekend is dat het voor andere kinderen geen zier uitmaakt als piet van kleur verschiet. Laten we er dan ook in Noordwijk voor zorgen dat echt alle kinderen vanaf nu elk jaar écht van het Sinterklaasfeest kunnen genieten.’’ Sinterklaas zelf, een oude man die zomaar cadeautjes uitdeelt aan voor hem volstrekt onbekende kinderen, mag van GroenLinks nog wel Noordwijk binnen komen.