Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 november 2020

Handhaving met menselijke maat

Noordwijk – De gemeente moet handhaven, maar dan wel via maatwerk en met de menselijke maat. 

Hiervoor pleit raadslid De Moor (Bruisend Noordwijk). Hij neemt de handhaving van de paardenweitjes als voorbeeld. ,,Na een jarenlang gedoogbeleid, vonden de gezamenlijk wethouders in de Bollensteek de tijd rijp om paal en perk te stellen aan dit strijdig gebruik. Daarmee hopen zij te bereiken, dat de ontruimde percelen en perceeltjes weer in gebruik genomen zouden kunnen worden als bollengrond.’’

,,Maar de wijze waarop deze acties plaats vinden, heeft zich ontpopt als vrij hardvochtig en weinig oog voor bijzondere en persoonlijke omstandigheden van de overtreder. Het is nu “van dik hout zaagt men planken”. De Moor pleit er voor, dat het college haar eigen uitgangspunten in de gaten houdt, dat er in de Bollenstreek ,,niet alleen maar bollenvelden, maar “meer variatie met plaats voor weiden met blaarkoppen4 en paarden, kruidenvelden, wandelpaden en natuur” te hebben. ,,Schort de handhaving van de ODWH op’’, zo pleit De Moor samen met de PvdA.