Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2020

‘Kosten afvalscheiding stijgen met 69 euro’

Hillegom – Een oplettende inwoner wijst de gemeenteraad op een forse stijging van de kosten voor het ophalen van het huisvuil.

De inwoner is al jaren bezig met goed afvalscheiden, zo geeft hij aan. Hierdoor gebruikt hij een container van 140 liter en daar betaalt hij 260,30 euro voor. Maar als de gemeenteraad hier donderdag mee instemt, moet hij in 2021 330 euro betalen: bijna 70 euro meer.

Volgens de inwoner past dat niet bij de opmerking in het door de gemeente uitgegeven informatietekst van het huishoudelijk afval- en grondstoffenbeleid waarin staat: ,,Het saldo van deze kosten en baten leidt voor het voorgestelde afvalinzamelsysteem tot een stijging van 13 euro van de afvalstoffenheffing." Tijdens de vergadering donderdagavond worden de toekomstige tarieven voor het afval ophalen bepaald.