Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2020

Verboden opgelegd voor Esplanada en Gat van Palace

Noordwijk – De gemeenteraad heeft er dinsdagavond op initiatief van NZLokaal, D66, VVD, PUUR en CDA voor gezorgd, dat de eigenaren van Esplanada en het Gat van Palace geen bouwwerkzaamheden mogen uitvoeren.

Het besluitvormingsproces voor het inperken van de bouwrechten duurt voor deze terreinen langer dan gedacht. De politici hadden de angst, dat de eigenaren alvast beginnen met bouwwerkzaamheden, om zo hun bouwrechten te behouden.

Op deze terreinen mogen dus geen wegen of (weg)verhardingen verwijderd worden, dan wel het gebruik van de gronden of bouwwerken te wijzigen. Binnenkort stelt de gemeenteraad een nieuw bestemmingsplan, Correctie Zeewaardig fase 3, vast. Daarna zijn de regels voor toekomstige bouwplannen weer duidelijk.