Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 december 2020

Kippenkar zorgt voor ophef

Kaag en Braassem – Een mobiele kippenkar, waarbij de hennetjes en haantjes vrijuit kunnen rondlopen, zorgde voor flink wat ophef op het anders zo rustige Kaag.

De kippenkar zou worden geplaatst op een weiland bij de Julianalaan. Maar van drie kanten kwam bezwaar tegen deze mobiele kar, waarin 250 kippen kunnen worden gehouden. Niet alleen twee omwonenden, maar ook de lokale weidevogelvereniging zag de komst van de kippen niet zitten. Vanwege angst voor geluid- en stankoverlast en beperking van de leefruimte van weidevogels.

Na een negatief advies van de commissie voor de bezwaarschriften, besluit het college van burgemeester en wethouders nu toch om de kippenkar niet toe te staan.