Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2021

Coronasteun wordt voortgezet

Hillegom – In heel 2020 is er geen enkele gemeentelijke bijdrage uit het coronasteunfonds verleend.

Dat laat het college van burgemeester en wethouders in een brief weten aan de gemeenteraadsleden. Dat steunfonds liep tot 31 december, maar wordt nu ook in 2021 beschikbaar gesteld voor Hillegomse organisaties.

Zo kunnen organisaties subsidiegeld van de gemeente krijgen voor het organiseren van een evenement. Mocht dat evenement door de coronaregels niet doorgaan, dan kan de gemeente besluiten om het geld niet terug te vragen. Ook zijn er mogelijkheden voor organisaties om een extra exploitatiebijdrage te vragen van de gemeente, dan wel een huurvermindering aan te vragen. Maatschappelijke organisaties die geen gebruik kunnen maken van de gehuurde ruimte hoeven geen huur meer te betalen.