Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 januari 2021

Tulpensteiger dood en begraven

Roelofarendsveen – De tulpensteiger aan de Braassemboulevard in Roelofarendsveen komt er definitief niet. De politieke partijen zien de komst van deze drie meter hoge ‘toeristentrekker’ niet zitten.

Twee jaar geleden ontstond er grote ophef over de komst van de tulpensteiger, omdat dit idee pas enkele weken voor het plaatsen bij de omwonenden bekend werd gemaakt. Het leidde tot grote ophef en wethouder Petra van der Wereld bood meerdere malen haar excuses aan. Ook werden de plannen voor de tulpensteiger stilgelegd, omdat eerst aan de inwoners van Roelofarendsveen gevraagd werd, wat voor toeristische activiteiten en initiatieven ze wél willen hebben op en langs de Braassemboulevard.

Een jaar later en drie (digitale) bijeenkomsten verder blijkt, dat de inwoners het prima vinden als dagjesrecreanten er kunnen vissen, zwemmen, wandelen en fietsen. Maar het liefst ook niet te veel. Van der Wereld legde de politici maandagavond de keuze voor: óf die tulpensteiger komt er en de gemeente kan gebruik maken van een subsidiepotje van 300.000 euro, óf de gemeente luistert naar de omwonenden, die deze tulpensteiger niet zien zitten.

Ook de politieke partijen vinden de tulpensteiger niet meer te pruimen. Burgerlid Martien Wesselman (SVKB) merkte op, dat de tulpensteiger leidde tot ‘verbazing, verbijstering en verontwaardiging en dertig bezwaarschriften’. ,,Vanaf de kade van de Braassem kun je prima het hele water overzien.’’ Dat de gemeente achter het net vist van die drie ton aan provinciale subsidie vindt SVKB niet erg. ,,We zeggen ook tegen onze verenigingen, dat ze niet moeten hangen aan een subsidie-infuus.’’ Als de gemeente ondanks alle weerstand zou doorgaan met de tulpensteiger, kan dit volgens Wesselman ten koste gaan van de geloofwaardigheid van de gemeente.

Ook de grootste partij PRO neemt afscheid van de tulpensteiger, al waarschuwde raadslid Thijs Brambach wel, dat er met het wegvallen van het subsidiegeld ‘nauwelijks budget van de gemeente is’ om initiatieven te realiseren. Van der Wereld liet echter weten, dat ze ‘goede hoop en verwachtingen’ heeft, dat er uiteindelijk toch nog recreatieve activiteiten bij de Braassemboulevard opgezet kunnen worden.