Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 februari 2021

Stichting mag ’t Venegat toch beheren

Rijnsaterwoude - De komende tijd mag Stichting ’t Venegat toch de jachthaven in Rijnsaterwoude beheren. Eerder maakte de gemeente Kaag en Braassem bekend, dat een commerciële partij dat beheer tijdelijk zou overnemen. Nadat Remco Onderwater van Stichting ’t Venegat zich hier over uitsprak in het AD, is wethouder Yvonne Peters toch van gedachten veranderd.

De gemeente wil het eigendom van maatschappelijk vastgoed, zoals de jachthaven ’t Venegat, overdragen aan andere partijen. De stichting beheert deze dorpshaven al 26 jaar, tot volle tevredenheid van de omwonenden en ligplaatshouders. Het contract tussen de gemeente en de stichting was per 1 februari opgezegd, maar nu heeft de gemeente toch besloten om het (tijdelijke) beheer aan de stichting over te laten. Tot er een definitieve overdracht komt.

Onderwater heeft er alle vertrouwen in, dat de stichting tot in lengte van jaren de dorpshaven kan blijven beheren. ,,Het is goed dat de gemeente zich heeft bedacht. Toen we op 6 januari de mededeling kregen van de wethouder, dat het contract zou worden opgezegd, vonden we het onbehoorlijk, om dat te doen met een partij die al 26 jaar exploitant is van de haven. Na een brief van onze kant is de wethouder gelukkig tot de conclusie gekomen, dat het zonde zou zijn om het gebruik van onze kennis en ervaring zo abrupt te beëindigen.

Andere partijen wordt gevraagd, of ze interesse hebben om het beheer van ’t Venegat over te nemen. Maar de voorzitter van de stichting gaat er van uit, dat zij de enige serieuze kandidaat zijn. ,,Commerciële partijen zijn sowieso uitgesloten voor het uitbaten van die haven. Dan zou een andere vereniging of initiatief vanuit het dorp dit beheer moeten overnemen.’’

Wat Onderwater betreft, wordt de definitieve overdracht van de haven nog voor de zomer geregeld: ,,We willen onze energie in de haven steken in plaats van het praten over de haven.’’ De gemeente wil wel, dat de toekomstige beheerder van jachthaven ’t Venegat ook gaat zorgen voor extra recreatieve mogelijkheden rondom die haven voor de inwoners van het dorp.