Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 maart 2021

Dorpsraad tegen plaatsing zendmast

Hoogmade – De Dorpsraad Hoogmade is niet blij met de plaatsing van een Vodafone zendmast bij de vroegere waterzuivering.

Dat laat Dorpsraad-voorzitter Hein de Groot weten aan het college van b&w van Kaag en Braassem. Hij noemt de komst van de zendmast ‘overbodige aantasting van het open polderlandschap’. ,,Dit is zeer ongewenst.’’ Ooit stond er een zendmast op de kerktoren en kreeg de kerk hiervoor inkomsten van de telefoonprovider, maar die toren is door een uitslaande brand ingestort.

Het dorp is volop aan het lobbyen om de kerk weer in haar oude glorie te herstellen. Voor de noodzakelijke inkomsten wordt rekening gehouden met de zendmastinkomsten. Als die zendmast nu op een andere plek komt, ,,valt een belangrijke financiële bron voor de financering van de herbouw van de kerk weg’’, vreest De Groot. Hij roept het college op er voor te zorgen, dat de Vodafone zendmast na voltooiing van de kerk weer op de torenspits komt te staan en wordt weggehaald uit het polderlandschap.

Het college heeft al toestemming gegeven voor het plaatsen van de zendmast en lijkt hierbij gesteund door de politiek. Fractievoorzitter Nick van Egmond (D66): We willen die toren daar niet, maar er is nog minder draagvlak als we Hoogmade van het internet en het alarmnummer afkoppelen.’’