Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 maart 2021

Weerstand tegen hoger hotel

Noordwijk – De Wijkvereniging de Zuid maakt zich zorgen over de plannen om een extra verdieping toe te voegen aan hotel Vesper.

Dat blijkt uit een brief die aan de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders is verstuurd. De wijkvereniging laat weten, dat er geen bouwmogelijkheden vergund mogen worden, die het in het bestemmingsplan toegestane volume met meer dan 10% overstijgen. Dat zal met een extra verdieping op het hotel volgens de wijkvereniging wel gebeuren.

De goothoogte zou dan namelijk niet op 10 meter, maar op 14,3 meter boven de grond komen. ,,Een overschrijding met 43%’’, aldus de wijkvereniging. ,,Door hoogbouw ontstaan grotere bouwmassa’s, wordt beetje bij beetje de aansluiting met de omgeving en de visuele relatie met de aansluitende gebouwen verstoord en gaat uiteindelijk het kenmerkende karakter en de landschapskwaliteit van de Boulevard verloren.’’ De gemeenteraad kan deze brief later deze maand met het college bespreken.