Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2021

,,College geeft onjuiste voorstelling van zaken’’

Noordwijk – Bij het informeren van de gemeenteraad over de vestiging van een waspeencentrum aan de Leidsevaart heeft het college van burgemeester en wethouders ‘een onjuiste voorstelling van zaken gegeven’.

D66-fractievoorzitter Dick Gutlich citeert uit een brief van Gedeputeerde Staten naar het college: ,,Wij zijn niet conform geldende afspraken formeel door u betrokken bij de planvorming. Het door u aanhalen van de naam van een provincieambtenaar en wijzen op zijn vermeende instemming, vinden wij ongepast en u geeft bovendien een onjuiste voorstelling van zaken.” Gedeputeerde Staten zou helemaal niet hebben aangegeven in te stemmen met een ontwikkeling waarbij afgeweken wordt van het provinciaal omgevingsbeleid.

Gutlich wil weten, of het college ook vindt, dat de gemeenteraad onjuist is geïnformeerd. En of deze hele kwestie gevolgen zal hebben voor de komst van het waspeencentrum aan de Leidsevaart. Het college heeft enkele weken de tijd om te reageren.